Höga Kusten Marathon 2023 tar paus.
Beslut kan ibland vara väldigt tråkiga att fatta men trots det så blir det nödvändigt att ta dom besluten om det är nödvändigt.
Vi har anordnat vår tävling i många år och haft ett bra samarbete med berörda instanser för att reglera trafiken under loppet. I år har vi inte lyckats att nå fram till samma lösning som tidigare pga nya förutsättningar för dessa tillstånd 1/1 2023. Tävlingsledningen bedömer därför efter testlopp att vi inte kan ha samma höga säkerhet för våra deltagare, åskådare och medtrafikanter då bland annat sträckan mellan Bergsåker och Främmerveda är för smal för att ha stora grupper av löpare samt övrig trafik i bägge riktningar. Vi bedömer också att avslutningen över Nordingråvallen kommer att påverkas negativt både när det gäller säkra passager samt rättvisa i den idrottsliga prestationen pga bilköer.
Vi har därför beslutat att ta en paus 2023 och siktar att genomföra eventuella förändringar kring bland annat bansträckning, tävlingsdatum och starttider för att kunna möta dom nya förutsättningar som nu finns. Allt detta för att kunna arrangera ett bra och säkert arrangemang 2024.
Vi hoppas och tror att alla har förståelse för detta och kommer åter till oss 2024.
Dom löpare som anmält sig och betalt avgiften kommer att få sin avgift tillbaka.
Fortsätt att följa oss så missar ni ingen information om framtida evenemang.