HK Multi 2021

HK Multi som är en del av Höga Kusten Marathon är en enklare tävling i Multisport. Löpning, cykel och simning med inslag av lätt orientering. En rolig och annorlunda utmaning för alla i en härlig natur. Tävlingsbanan är en utmanande bana med bra flyt i de olika momenten och en hel del höjdmeter som ska tas. Tävlingstiden kommer vara 90 till 120 minuter för de flesta.  Obligatorisk utrustning är cykel, cykelhjälm och flytväst. Kontrollerna som ska tas i nummerordning stämplas med löparbricka från Sportident som lånas av oss. Färdvägen är markerad och det är den snabbaste vägen för att ta kontrollerna i rätt ordning. Orienteringsmomentet består alltså i att hitta rätt enligt kartan. Inte att hitta egna kreativa lösningar på vägval. Passa på och anta utmaningen och upplev vår fantastiska natur på köpet. Vi har tre tävlingskategorier, Solo Herr eller Dam samt Duo som är en lagtävling där man genomför loppet tillsammans.
Kartor med förra årets markerade banor finns nere till väster. 
Välkommen att vara med på en riktig utmaning i vår underbara natur.

Starttid HK Multi är  12.05


 

Under tävlingen så förekommer ett antal löpsträckor av olika längd. Dessa sker på varierande underlag såsom asfalt, grus och skogstig så skor ska väljas därefter. I växlingsområdet så tilldelas alla tävlande en station där du kan förvara vätska, extra energi och utrustning.

På cykelmomentet så rekommenderar vi MTB eller hybridcykel med lite kraftigare däck då underlaget variera från asfalt, grusväg till skogsstig. Har man ett kartställ så är det ingen nackdel men ej ett krav eller måste. Vanliga trafikregler gäller och sunt förnuft. Inom växlingsområdet ska man alltid leda cykeln så att risken för kollisioner undviks.

Under simmomentet är flytväst obligatoriskt. Du får ha vilken typ av väst som du vill men kravet är att den ska vara anpassad till din vikt. Simmomentet är alltid i kombination med löpning så löpning med västen på eller i handen kan förkomma. Inga andra simhjälpmedel som simfötter mm tillåts. Simglasögon och badmössa är ok.